GreenFox Analytics & Theater Hofplein

Acteerlessen voor sociale werkplaatsen

Hoe maak je een verpletterende eerste indruk en wat is ‘normaal’ op de werkvloer anno 2015? Veel werknemers aan de zijlijn van de arbeidsmarkt worstelen met deze vragen. Het Rotterdamse Hofpleintheather en Nederlands ‘slimste bedrijf’ GreenFox slaan de handen ineen. Ze introduceren speciale acteerlessen voor medewerkers van sociale werkplaatsen en werkgeversservicepunten waar GreenFox mee samenwerkt.

greenfox-news-hofpleinHet initiatief om medewerkers van sociale werkplaatsen op het podium te zetten, komt niet uit het niets. Al jaren is de gemeente Rotterdam actief bezig om een brug te slaan tussen haar inwoners en de arbeidsmarkt. Aan samenwerkingspartner GreenFox de taak om ook de medewerkers van sociale werkplaatsen zichtbaar te maken op de markt door ze uit te rusten met de beste presentatietechnieken. Renzo Deurloo, medeoprichter en -eigenaar van GreenFox, denkt dat juist acteerlessen effectief zijn hiervoor: “Het gekke is dat iedereen onze medewerkers roemt voor hun inzet en prestaties maar dat niemand die kwaliteiten in eerste instantie verwachtte. Dat komt met name door de term “een afstand tot de arbeidsmarkt”. Wij denken dat een training “verpletterende eerste indruk maken” een groot verschil kan maken.” Want dat de medewerkers van sociale werkplaatsen en werkgeversservicepunten een grote winst zijn voor de economie, staat voor Deurloo als een paal boven water: “Juist deze mensen hebben de arbeidsmarkt echt wat te bieden als ze die kans krijgen. Elke beperking brengt een specialisme met zich mee. Wij hebben geen allround elektromonteurs, maar specialisten die een deel van de taken van een elektromonteur heel goed kunnen verrichten en dat is precies waar de markt behoefte aan heeft.”

greenfox-news-hofpleinDe acteerlessen worden onderdeel van het werkgelegenheidstraject dat medewerkers nu volgen bij GreenFox. Het Hofpleintheater in Rotterdam gaat de lessen verzorgen. Carla van Driel van Het Hofpleintheater: ”Een glimlach doet wonderen. Wij gaan iedereen leren zich daar bewust van te worden.” De eerste lessen starten deze maand voor een deel van de medewerkers van GreenFox.

Over GreenFox
GreenFox werkt al vijf jaar met meerdere sociale werkplaatsen en werkgeversservicepunten door heel Nederland en heeft vele mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid in diverse soorten werkzaamheden. Het Haagse bedrijf is in 2010 begonnen met een innovatieve methodiek om verlichting zuiniger te maken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van lokale sociale werkplaatsen. Met deze werkwijze is het bekroond als slimste bedrijf van Nederland en met het meest succesvolle werkgelegenheidstraject. GreenFox werkt op dit moment met een nieuwe dienst voor gemeenten en energiebedrijven om mensen op te leiden om zelfstandig meterstanden uit te lezen. Voor het acteerprogramma heeft GreenFox inmiddels de vervolgopdracht al binnen. Ook gemeente Haarlem wil in samenwerking met Eneco aan de slag met dit initiatief. “En ja, die krijgen ook acteerles, net als ik en de rest van ons team!”, aldus Deurloo.

U wilt ook met ons samenwerken?

Vul uw e-mailadres of telefoonnummer in en wij bellen of mailen u terug

GreenFox Analytics

  • GreenFox Analytics B.V.
  • Saturnusstraat 47
  • 2516 AE Den Haag
  • T: 085 0160 500
  • E: info@green-fox.nl
  • KvK nr. 62596721

Contact

  • Website realisatie door JOFL