GreenFox & Gemeente Haarlem

Meterstanden in kaart brengen

Gemeente Haarlem is blij met de nieuwe dienst van GreenFox Analytics

Voor het eerst in de geschiedenis is gemeente Haarlem in staat om van alle aansluitingen in de stad de meterstanden in kaart te brengen. Dankzij GreenFox Analytics kan de gemeente dit als een van de eerste gemeenten in Nederland op een voordelige en efficiënte manier doen. Namens Eneco gaat GreenFox de komende tijd 450 aansluitingen in Haarlem inventariseren waarvan de meterstanden al jarenlang onbekend zijn.

Tot nu toe was het voor gemeenten een bijna onmogelijke opgave om van alle aansluitingen in de regio de actuele gegevens te verzamelen. De enige manier was een goedbetaalde expert naar elke locatie te sturen, te laten zoeken naar veelal verborgen meters en vervolgens handmatig de meterstanden in het systeem van de gemeente te zetten. Een tijdrovende en kostbare klus waarvoor de mankracht vaak ontbreekt binnen een gemeente. Het gevolg is dat gemeenten op basis van schattingen veelal een vast tarief betalen aan energieleveranciers. Ook voor aansluitingen die misschien al jaren niet meer bestaan.

Greenfox Analytics heeft een slimme manier bedacht om de meterstanden voordelig en efficiënt in kaart te brengen. Renzo Deurloo, medeoprichter en -eigenaar van GreenFox: “Wij hebben een app ontwikkeld waarmee iedereen de meterstanden op kan nemen. Gemeenten hoeven dus niet langer hun hoogopgeleide medewerkers in te zetten voor dit werk. De dienst werkt heel simpel: de opnemer maakt een foto van de locatie, het pand en de meterstand en de app koppelt deze via gps aan datum en tijd. Zo heb je binnen een paar minuten een bewijs van de actuele meterstand. Alle gegevens worden vervolgens verwerkt in de database van de gemeente”

Gemeente Haarlem is blij met deze kans om haar database te actualiseren. Bovendien kan de gemeente direct iets doen aan social return. Alle werkzaamheden van GreenFox Analytics worden namelijk, onder minimale begeleiding, geheel uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

U wilt ook met ons samenwerken?

Vul uw e-mailadres of telefoonnummer in en wij bellen of mailen u terug

GreenFox Analytics

  • GreenFox Analytics B.V.
  • Saturnusstraat 47
  • 2516 AE Den Haag
  • T: 085 0160 500
  • E: info@green-fox.nl
  • KvK nr. 62596721

Contact

  • Website realisatie door JOFL